Nieuws

Club-kamioenschap 31 maart 2018. Zaterdag 31 maart waren er bokswedstrijden bij de club, samen met Boxing Goes. Dit was een daverend succes met een groter dan verwachte opkomst. Dank aan allen die meegeholpen hebben dit te realiseren !  Op de site van Omroep Zeeland is hier een artikel over te zien. Als u de volgende link naar uw eigen zoekmachine kopieert  kunt u het artikel zien.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/104862/Zeeuws-clubkampioenschap-geeft-boost-aan-boksen-in-Zeeland

 

9 juli 2016 namen we tijdens de jaarlijkse BBQ officieel afscheid van André Step als trainer. Veel oudgedienden, waar André vroeger mee getraind heeft waren aanwezig en maakten er zo een speciale avond van. Zo komt er een einde aan een lang tijdperk met André als trainer en gaat D.O.S. een nieuw tijdperk in met andere trainers.

Op 20 maart 2016 heeft Rémi Waaleman bij het”Boksgala Nootdorp” een partij gebokst tegen Quirijn Kroese. Dit resulteerde helaas in een verlies voor Rémi op punten.

Op 13 december 2015 heeft Rémi Waaleman bij de “The Golden Gloves” in Eindhoven een partij gebokst tegen Rafal Szpigel. Dit resulteerde in een goede partij met Rémi als verdiende winnaar op punten.

Op 11 november 2015 hebben Rémi Waaleman, Jairo Busby en Jurrit Szarafinski een partij gebokst bij de Bredase Ring. Helaas zaten er geen officiële winnaars bij. Op punten moesten ze het net afleggen.

Op 14 maart 2015 heeft Rémi Waaleman een partij gebokst bij de Bredase Ring. Deze heeft hij, welverdiend, op punten gewonnen !

1 juni 2014 mocht Jairo Busby zijn derde partij boksen. Dit gebeurde bij Hoogvliet in Rotterdam. Jairo won deze partij op punten en behaalde zo zijn tweede zege.

Zondag 18 mei 2014 mocht Jairo Busby zijn tweede partij boksen.                                                      Omar Alama, van ’t Hof uit Rotterdam, mocht zijn revanche nemen na zijn verlies de week ervoor in de wedstrijd tegen Jairo. Dit keer echter was het de beurt aan jairo om zijn meerdere te moeten erkennen in zijn tegenstander. Omar won verdiend op punten.

Zaterdag 10 mei 2014 mocht Jairo Busby met succes zijn eerste partij boksen in Breda.
De eerste zegen werd op punten binnen gehaald. Ook Rémi Waaleman mocht aan de bak. Ondanks een goede partij besliste de jury in zijn nadeel.

Tom wint zilver bij Wetzlar cup in Duitsland !
Tom wint zilver bij Wetzlar cup Duitsland !

 

sept 2013

Tom van Dijke was op Zaterdag ingeloot tegen de boomlange Nelson Lawal over drie rondes van 3 minuten. De hoofdcoach Andre de Klerk en Talentcoach/ team manager Stan van den Driesche hadden de dag ervoor een strijdplan samengesteld voor beide boksers. De opdracht voor Tom was om rustig geconcentreerd te blijven boksen en Nelson Lawal op de huid te blijven zitten met gerichte counterstoten. Deze opdracht bleek bij aanvang van de 1ste ronde in het water te vallen doordat Tom al snel enkele stevige rechter zwaaistoten moest verwerken. Nelson was een echte publieksbokser en probeerde Tom te imponeren met een schitterende show. Het vele voeten werk, achteruit boksen met snelle directes bracht Tom echter niet van de wijs. De Zeeuwse nuchterheid won het van het showtime boksen. Tom bewoog goed en hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer Nelson in de problemen kwam. Tom ging terecht door naar Zilver of Goud de volgende dag.

De finale moest door Tom worden afgewerkt tegen de sterke Labinot Povatj. Wij hadden natuurlijk Labinot al zien boksen en wisten dat deze bokser zeer compleet was geschoold, tactisch en technisch was duidelijk dat Labinot over bovenmatige kwaliteiten beschikte. Deze finale had niet misstaan als hoofdpartij van de avond, al bleek dat beide boksers de vorige avond al een hoge aanslag hadden gepleegd op hun energie voorraad. Met 2 eerste rondes waarin de stotenwisselingen zich in een hoog tempo afwisselden bleek dat beide boksers in de 3de ronde moeite hadden dit tempo vast te houden.
Tom hield vast aan het strijdplan, wat in de vorige partij succesvol was, maar Labinot was net iets handiger om onze fysiek sterke Tom weinig ruimte te gunnen. Na een schitterende partij, waarbij Tom maximaal heeft getoond grote stappen te hebben gemaakt in zijn ontwikkeling, moest de winst in Duitsland worden gelaten. Zilver voor Tom van Dijke op een sterk toernooi waar ons bokstalent heeft bewezen de goede weg ingeslagen te hebben.

De technische staf was zeer te spreken over de ontwikkelingen van beide boksers, met name door de getoonde kwaliteiten, maar ook vooral omdat beide boksers in staat zijn om voorgenomen opdrachten tijdens wedstrijden onder druk te kunnen blijven uitvoeren. Op 21 september zal het gehele NBB Zuidwest Nederland team een generale repetitie boksen in Alphen aan de Rijn op de voorgenomen deelname aan de district kampioenschappen startend op 5 oktober in Zuid Nederland (Zeeland, Brabant, Limburg en Zuid Holland).

Hiermee worden de eerste successen van Regionaal trainingscentrum Zuidwest Nederland zichtbaar.
Bokstalent Gino de Klerk van Aleco, uit Roosendaal, won goud door twee wedstrijden overtuigend te winnen !

 

Op 29 juni 2013 bokste Tom van Dijke bij BV Bredase Ring zijn vijfde partij tegen Ossama El Youssfi van LV-Boxing.                                                                                                                                         De partij eindigde in een overtuigende winst voor Tom. Dit zet de score in Toms jonge bokscarrière op 3 gewonnen en 2 verloren !

Op 15 juni 2013 bokste Tom van Dijke in Hoogvliet zijn vierde partij tegen Antonio Francesca van Team Prins, welke hij helaas op punten verloor.

Op 15 juni 2013 bokste Randy Böhm in Hoogvliet haar eerste partij.                                                       Dit was tegen Angela Gijzen van Schildkamp. Ze bokste netjes, hield zich goed staande, maar verloor op punten.

Op 11 mei 2013 vocht Tom van Dijke zijn derde partij.
Deze vond plaats bij Hoogvliet in Rotterdam. Toms tegenstander was Hendrik Gernaat van Albert Cuyp Boksschool VBSK. De partij eindigde in winst voor Tom door diskwalificatie van Gernaat. Dit zet de score in Toms jonge bokscarrière op 2 gewonnen en 1 verloren !

Op  13-04-2013 heeft Tom van Dijke zijn tweede wedstrijd gebokst.                                        Deze vond plaats in Hoogvliet en was tegen Krishna Ramman van BV Schildkamp.            Tom won deze wedstrijd ruim op punten !       Felicitaties !

 

Eerste wedstrijd Joyce Murre !

18 januari bokste Joyce haar eerste wedstrijd bij de Bredase Ring. Heleen v/d Water was haar tegenstandster. Joyce deed goed haar best en bokste netjes. Helaas verloor ze op punten.

 

5 juni 2012

Stootzakken dankzij sponsoren !

Dankzij de inzet van Willem hebben we er enkele nieuwe stootzakken bij.                              Met grote dank aan sponsoren “De Fietsenmaker” en “Café de Branding” en “SCZ” voor de nieuwe stootzakken ! Waar zouden we zijn zonder sponsoren ?

Hartelijk dank !

 

 

 

 

 

Februari 2011   Kelly Merison naar finale districtskampioenschap !

Van de 28 geprogrammeerde partijen gaan er uiteindelijk zestien door. Vooral de Belgen laten het afweten. Kelly Merison heeft duidelijk de smoor in. “Het zou mijn eerste wedstrijd als senior worden. Die wordt me nu door de neus geboord”, zegt ze. Merison vindt het ook spijtig voor haar trainer. “André is de beste die je maar kunt wensen. Vanwege m’n studie Toerisme train ik in Breda, maar ik ga vrijdag altijd terug naar Vlissingen om bij DOS te kunnen trainen. En dat komt echt door André. Hij is niet alleen een goede trainer, maar ook een vertrouwenspersoon. Voor hem doe je een stootje extra.”

Gelukkig voor Merison biedt Justin Schiewold uikomst. De Vlissinger lag er een poos uit vanwege een stage op de grote vaart, maar hij werkt aan zijn rentree. De oud-Nederlands kampioen is bereid te sparren met de studente uit Meliskerke. Die demonstratie is volgens de jury zelfs voldoende om als kampioenswaardig te kwalificeren, waardoor Merison doorstoot naar de finale van het districtskampioenschap op 19 februari in sporthal Odeon te Rotterdam.

Bron: http://www.zeelandnet.nl/foto/bekijk/foto/id/134640

 

14 februari 2011

Bikkelhard op training ; lammetje tijdens wedstrijd.

“Bikkelhard, streng en rechtvaardig.” Zo omschrijft bokstrainer André Step zichzelf. “Ikzelf trainde in mijn jaren als bokser ook altijd keihard.”

Dat was goed voor me. Voor m’n doorzettingsvermogen en voor m’n hardheid in de ring.”

Het boegbeeld van DOS uit Vlissingen scheldt er ook lustig op los als hij dat nodig acht. “Kom op zeg. Jullie lijken wel een stel oude wijven”, galmt het door de zaal als het tempo bij het touwtjespringen zienderogen daalt. Zijn leerlingen lijken wakker geschud, waarna de springkoorden weer op hoge snelheid door de lucht zwiepen.

“Met discipline staat of valt alles”, zegt de 73-jarige Step eventjes tussendoor. “Met nieuwe jongens maak ik ook altijd even een praatje. Over niet buiten lopen knokken en zo. Dan is het meteen einde oefening. En als er eens een vervelende knaap langskomt, laat ik hem stevig aanpakken bij het sparren. Vaak zie je zo’n jongen nooit meer terug.”

Het trainen kost Step, sinds 1968 gediplomeerd bokstrainer, veel energie. Drie avonden per week is hij bezig. “Ik sta echt de hele avond te schreeuwen. Thuis heb ik vaak geen puf meer om daarna nog een fatsoenlijk gesprek met m’n vrouw te voeren. Maar dat vindt ze niet altijd even erg hoor.”

Naast de ring is Step, al geruime tijd herstellend van de plaatsing van een nieuwe knie, een heel ander mens. Ook zondagmiddag bij het boksgala in het Vlissingse Arsenaaltheater, waar zijn pupillen Kelly Merison en Jeffrey Brasser in de halve finale van het open Zuid-Hollandse districtskampioenschap hun opwachting zouden maken. “Als een lammetje”, zegt Step over zijn houding tijdens wedstrijden. “Natuurlijk zit ik vol adrenaline en ben ik stikzenuwachtig, maar dat moet ik niet te veel laten merken. M’n boksers hebben naast de ring juist iemand nodig die rustig is. Anders raakt de boel gauw opgefokt. En dat komt een partij bijna nooit ten goede. Daarom gaat de knop bij mij helemaal om. Dat lukt me aardig, moet ik zeggen.”

De belangstelling voor het boksgala was groot. foto Ruben OreelHet is goed toeven in de sfeervolle zaal van het Arsenaaltheater met kroonluchters, luxe theaterstoelen, zware fluwelen gordijnen en VIP-tafels langs de ring waaraan lekker wordt gegeten en gedronken. In dat decor hadden Merison en Brasser dolgraag willen vlammen. Op het laatste nippertje moet Brasser afzeggen. Een acute griepaanval maakt hem het boksen onmogelijk. Hij kruipt zo snel mogelijk onder de wol. Step is erdoor aangedaan. Zijn pupil bokste zaterdag een kwalificatiewedstrijd in Rotterdam. Daarin won hij bij de nieuwelingen glansrijk van Bihal Adham van de Brussels Boxing Academy. Step: “Vandaag had ik hem ook een goede kans gegeven. Nu loopt alles in de soep. Doodjammer, want daardoor missen we de finale van het districtskampioenschap.”

De ellende wordt nog groter, want de tegenstandster van Kelly Merison, de uit Vogelwaarde afkomstige Liselore Willems, stuurt de kat. Step heeft zo zijn vermoedens waar die afzegging vandaan komt. “Dat meisje heeft dezelfde trainer als de jongen die zaterdag van Jeffrey verloor. Die kerel liep voortdurend te zeuren. Dat er niks van de puntentelling klopte, dat het verlies van zijn bokser onterecht was, dat soort werk. Onzin natuurlijk, want Jeffrey won glansrijk. Ik kreeg toen al het gevoel dat ze niet zouden komen opdagen. Helaas klopt dat nu.”

Van de 28 geprogrammeerde partijen gaan er uiteindelijk zestien door. Vooral de Belgen laten het afweten. Kelly Merison heeft duidelijk de smoor in. “Het zou mijn eerste wedstrijd als senior worden. Die wordt me nu door de neus geboord”, zegt ze. Merison vindt het ook spijtig voor haar trainer. “André is de beste die je maar kunt wensen. Vanwege m’n studie Toerisme train ik in Breda, maar ik ga vrijdag altijd terug naar Vlissingen om bij DOS te kunnen trainen. En dat komt echt door André. Hij is niet alleen een goede trainer, maar ook een vertrouwenspersoon. Voor hem doe je een stootje extra.”

Gelukkig voor Merison biedt Justin Schiewold uikomst. De Vlissinger lag er een poos uit vanwege een stage op de grote vaart, maar hij werkt aan zijn rentree. De oud-Nederlands kampioen is bereid te sparren met de studente uit Meliskerke. Die demonstratie is volgens de jury zelfs voldoende om als kampioenswaardig te kwalificeren, waardoor Merison doorstoot naar de finale van het districtskampioenschap.

Eind goed, al goed. Step heeft er niettemin gemengde gevoelens bij. “Onbeschoft”, vindt hij de houding van de wegblijvers. “Het is helaas al vaker gebeurd. Je zou zelfs moeten overwegen om die Belgen niet meer toe te laten, ook al gaat het om een open kampioenschap.” Justin Schiewold weet ook nog wel een oplossing. “Een dikke boete laten betalen. Dan laten ze het wel uit hun hoofd.”

Steps boosheid is al gauw gezakt. Hij is opgelucht dat het publiek toch nog zestien partijen krijgt voorgeschoteld. Met veel passie vertelt hij alweer over zijn drijfveren. Daaruit komt naar voren dat net als in veel andere sporten geduld in het boksen een schone zaak is. Step waakt ervoor om zijn pupillen te vroeg bloot te stellen aan een partij. En dan zeker niet als de kans bestaat dat er een groot pak slaag kan volgen. “Dan maak je sporters kapot. Het kan zelfs gevaarlijk zijn”.

Bovendien is de nestor van het Zeeuwse boksen niet gecharmeerd van het ruige werk. Hij is een man van de techniek, het nette boksen. “Goede en stevige punten maken is belangrijker dan blind op jacht gaan naar een knock-out. Wat dit betreft hebben we bij DOS een eer hoog te houden. Die vorm van beheersing zie je terug in de ring. Mijn jongens krijgen bijna nooit officiële waarschuwingen.”

Step, vorig jaar tijdens de sportverkiezing van de gemeente Vlissingen geëerd met de Carrièreprijs 2009-2010, is redelijk tevreden over de gang van zaken bij zijn vereniging, ook al waren er ooit jaren dat er vijf boksers van de club uitkwamen in de halve finale van het districtskampioenschap. “Maar dit moet je in een ander perspectief zien. We zijn een kleine club met 48 leden. Ten opzichte van grote verenigingen in Rotterdam, waar elke dag kan worden getraind, stelt dit niks voor. Dan vind ik dat we het redelijk doen”, legt Step uit, wiens energie ten aanzien van kampioenschappen momenteel niet alleen uitgaat naar Kelly Merison en Jeffrey Brasser. Momenteel stoomt hij Justin Schiewold klaar voor een rentree in de B-klasse. Step is vol vertrouwen. “Van Justin gaan we binnenkort weer heel veel horen.”

René van Stee

Bron: http://www.pzc.nl/sport/zeeland/8149338/Bikkelhard-op-training-lammetje-tijdens-wedstrijd.ece

 

11 februari 2011 Arsenaal is weer boksarena

VLISSINGEN – Evenals twee jaar geleden vormt het Arsenaaltheater in Vlissingen het decor van een boksgala. Zoals het er nu naar uitziet staan er zondagmiddag vanaf 14.00 uur liefst 28 partijen bij de nieuwelingen en in de C-klasse op het programma. Er wordt gebokst in het kader van het open kampioenschap van het district Zuid-Holland, waarin ook de Zeeuwen uitkomen.

,,Dat grote aantal partijen heeft weer te maken met het open karakter van het kampioenschap. Er hebben zich dit keer veel Belgen opgegeven”, vertelt bokstrainer André Step van de organiserende boksvereniging DOS uit Vlissingen.
In het gunstigste geval komen twee Zeeuwen in Vlissingen in actie. Kelly Merison (Meliskerke), Nederlands kampioene in 2009 bij de junioren in de klasse van 70 tot 75 kilo, is al zeker van een partij in het Arsenaal. Bij de nieuwelingen vrouwen is haar tegenstandster Liselore Willems van de Brussels Boxing Academy. Step heeft geen idee wat hij van die strijd kan verwachten. ,,Maar als ik zie hoe Kelly in haar vel zit en hoe ze traint, heb ik er een goed gevoel over.”

Jeffrey Brasser, net als Merison negentien jaar oud, zit als eerstejaars senior bij de nieuwelingen nog even in de wachtkamer. De Vlissingse middengewicht moet morgen meedoen aan een voorronde in Rotterdam. Ook zijn opponent, Bilal Adham, is afkomstig van de Brussels Boxing Academy. Het zou Step tegenvallen als zijn pupil het niet zou redden. ,,Jeffrey is er twee jaar tussenuit geweest vanwege werk en studie. Maar als je hem nu ziet draaien, lijkt het alsof hij nooit is weggeweest. Net als Kelly is hij een mooi talent.”

Nadat het boksgala in 2009 in het Arsenaal nieuw leven werd ingeblazen, was het streven om er  een jaarlijks evenement op die locatie van te maken. Vorig jaar lukte dit niet, omdat de zaal reeds bezet was. Daardoor werd er gebokst in sporthal Baskensburg in Vlissingen. ,,Toen ging het om de finale van de open districtskampioenschappen. Baskensburg is een prima plek hoor, maar toch haalt die het niet bij het Arsenaal. Daar is het allemaal veel intiemer”, vertelt Stap. Hij rekent op zo’n driehonderd man publiek.

De winnaars stromen door naar de finale van het open districtskampioenschap Zuid-Holland. De locatie is sporthal Odeon in Rotterdam. De zaal van het Arsenaal in Vlissingen gaat zondag om 13.00 uur open. De toegangsprijs is 15 euro.

Bron: http://www.pzc.nl/sport/zeeland/article8133562.ece

 

2009

bcdosflyer15maart2009

 

 

maandag 17 maart 2008 Justin Schiewold verovert bokstitel

ROTTERDAM – Justin Schiewold is zaterdag in Rotterdam districtskampioen boksen geworden.

De bokser van DOS Vlissingen kwam uit in de C-klasse (middengewicht). De 19-jarige Schiewold versloeg in de finale John Godschalk. Er werden drie ronden gebokst. Schiewold, die zaterdag jarig was, overklaste zijn tegenstander in de derde ronde. Hij mag nu naar het NK.

 

PZC 16 nov 2005

Boksfanaat vijftig jaar lid en zevenendertig jaar trainer van DOS Vlissingen

Opa Step laat zich niet dollen

Vlissingen – Eigenlijk staat André Step liever niet te veel in de belangstelling. Maar als hij eenmaal aan het woord is praat de jubilaris honderduit over zijn bokshobby. Hobby? Zijn vrouw Betty denkt daar anders over. “Ja doei, dat boksen van jou kun je geen hobby meer noemen.

Al vijftig jaar is Step lid van DOS, de enige boksvereniging die Zeeland rijk is. En de laatste 37 jaar is Step een gedreven trainer in de ring. Het appartement van de 68 jarige Step verraadt niet dat er een bokser woont. Geen boksballen, geen typische, felrode handschoenen aan de muur. Step: “Ik leef me uit in mijn garage, daar heb ik wat gewichten.”
“Maar hier” zegt hij met een zekere trots, “Heb ik ook iets van boksen.” Hij wijst naar de gedenkplaat die hij onlangs kreeg voor het 50-jarig lidmaatschap van zijn vereniging DOS. Step moest in 1968 noodgedwongen stoppen als actief bokser. “Ik haalde dat jaar mijn papieren om les te geven. En in de bokssport mag een trainer zelf niet meer aan wedstrijden mee doen.” “ toch heb ik in 1974 en een keer in de ring gestaan. Met dispensatie won ik van een jongen uit Dordrecht”, herinnert de Vlissinger nog al te goed. En ook op zijn 68e trekt hij de handschoenen nog wel eens aan. Als er op training een oneven aantal is, tapt de zestiger zelf in de ring. Hij heeft volgens eigen geen moeite met het niveau. “het lukt me nog wel om aan te haken, Dat komt omdat ik serieus leef roken, drinken doe ik niet.” Twee keer per week verzorgt Step in de Baskensburgsporthal. De warming-up doet hij zelf mee, vervolgens treedt hij een stapje terug twee uur gillend zijn pupillen op te fokken. De kreet: ‘je zit op boksen niet op dammen’, klinkt veelvuldig door de zaal. “We stonden gister met 22 man in dat kleine zaaltje” vertelt hij. “Dan ben ik kapot als ik thuis kom, dat zweer ik je” Dat de sport behoorlijk wat fysieke kracht eist, kun je volgens Step wel merken aan het verloop bij zijn club. De Vlissinger heeft in zijn tijd bij DOS honderden boksers onder zijn hoede gehad.

Duiventil

“De club lijkt wat dat betreft wel een duiventil. Het heeft te maken met een verkeerde inschatting van de sport. Bij voetbal kun je op adem komen als de bal in de buurt is. Bij boksen kun je je niet wegsteken. Je moet constant gefocust zijn. Let je even niet op en houd je je handen omlaag, dan ben je gezien.” Al is er in zijn huis weinig wat aan het boksen doet denken, toch heeft Step ook zijn echtgenoot ondergedompeld in de vechtsport. Al meer dan veertig jaar is Betty de wasvrouw van DOS. En vaak attendeert ze haar man op bokswedstrijden die op televisie worden uitgezonden.
André Step geeft niet alleen training bij DOS. Hij wordt ook regelmatig gevraagd om bokslessen op scholen te verzorgen. Door de leerlingen wordt hij gekschemerend opa genoemd. “Dat komt omdat mijn kleinzoon op die school zit.”
Maar ‘opa’ laat zich absoluut niet dollen. “Ik krijg van tevoren weleens te horen dat er vervelende kinderen bij zitten. Die raddraaiers pak ik er dan uit en gebruik ze om ‘een rechter’ voor te doen. De rest van de les hoor ik ze dan niet meer.  Die kinderen eten daarna uit mijn hand.”
Over zijn afscheid denkt Step nog niet al te veel na. “Wanneer ik fysiek niet meer kan, dan stop ik. Maar mijn afscheid wordt er wel een met pijn in mijn hart.”
Ook daar heeft Betty overigens andere gedachten over. “Ach, jij kunt helemaal niet stoppen”, houdt ze hem voor. “Dan ga je nog elke training kijken om aanwijzingen te geven.”

Door Mieke van den Broek
Bron: PZC woensdag 16 november 2005.

 

Wedstrijdverslag 3 april Voorronden Zuid Ned. Kampioenschappen – Rotterdam

Bokser Hugo van Rooijen verliest finale 
ROTTERDAM – Hugo van Rooijen heeft de finale van het Zuid-Hollands kampioenschap boksen verloren. De 23-jarige Vlissinger ging in Rotterdam in de klasse nieuwelingen superzwaar (boven 91 kilogram) nipt op punten onderuit tegen Jan Jansen van Boxing’82 uit Rotterdam.
Voor Van Rooijen was de finale zijn eerste officiële partij als bokser. De Vlissinger, die al anderhalf jaar actief is voor boksschool DOS in zijn woonplaats, werd in de voorronde vrijgeloot en stond daardoor meteen in de eindstrijd. Darin werd in de eerste twee ronden door zowel Van Rooijen als Jansen aanvallend gebokst. In de derde ronde van de zware partij kreeg Van Rooijen vervolgens acht tellen rust van de scheidsrechter. De daardoor opgelopen achterstand van twee punten wist hij niet meer goed te maken.

PZC

 

Wedstrijdverslag 27 maart Voorronden Zuid Ned. Kampioenschappen – Den Haag

Zaterdagavond 27 Maart was het dan zover , Rémi Waaleman van onze Boksclub DOS moest zijn eerste partij boksen tegen Rachid Machtan van de boksclub Hoboken uit Rotterdam.
Beide boksers ontmoetten elkaar in Den Haag in een klein guber zaaltje georganiseerd door de Ned Boksbond . Het ging om een Nieuwelingen partij, over 3 ronden van 2 minuten. De winnaar van deze partij zou doorgaan , en zo kans maken op de kampioenschapstitel Zuid Ned Nieuwelingen Klasse . De weging begon stipt om 6 uur in de avond, de wedstrijden begonnen om 7 uur. Rémi had de tweede partij na de pauze rond de klok van negen.
In de eerste ronde viel Rémi goed aan en gaf fraaie combinatis weg, hij sloot deze ronde overtuigent af. Andre was zeer tevreden over deze eerste ronde,en zei eerlijk “dit had ik niet verwacht”. De tweede ronde kwam Rachid toch wat aanvallender terug, Rémi antwoordde nog wel maar het werd al minder. En in de derde en laatste ronde stond Remy teveel naar zijn tegenstander te kijken dit ging over en weer, de vermoeidheid speelde bij beide boksers een grote rol.
Helaas kon Rémi deze partij niet op zijn naam schrijven, de jury uitslag was dan ook 3-1 in het voordeel van Rachid Machtan beide boksers namen sportief afscheid van elkaar.

Richard van Lunteren

 

Wedstrijdverslag: Ricardo van Lunteren VS Lee Walle

Maandagavond 31 maart was er een boksavond, bij Rotterdamse boksvereniging “Herman van ‘t Hof”. Ricardo van Lunteren moest hier boksen tegen Lee Walle, een bokser van ‘t Hof zelf. Het was een partij in de voorselectie van de Zuid-Nederlandse kampioenschappen. De partij ging over 3 maal 2 minuten in het licht middengewicht. De scheidsrechter was mevr. Kleinhoud.

In de eerste ronde gaf Ricardo een paar fraaie combinaties weg, de zaal vond dat deze ronde duidelijk voor Ricardo was. In ronde twee kwam Lee Walle terug, maar kon hij niet overtuigen. De derde, en laatste ronde, ging in eerste instantie gelijk op, ware het niet dat de dekking van Lee Walle op een gegeven moment totaal verdwenen was. Met als gevolg een flinke combinatie er overheen, die niet beantwoord werd.

Helaas mocht dit allemaal niet helpen. De jury dacht anders, 2-3 in het voordeel van Lee Walle, wat tot boe geroep in de zaal leidde.

Inderdaad een onbegrijpelijke beslissing, want een ieder dacht toch meer aan een 3-1 voor Ricardo. Later bleek dat met de organisatie hierover geen discussie mogelijk was.

T. Bakker

 

Oude tijden moeten op 10 februari 2007 herleven in Vlissingen

VLISSINGEN – Oude tijden moeten op 10 februari 2007 herleven in Vlissingen. De nationale boksbond houdt op die dag een internationaal boksgala in sporthal Baskensburg.

Het is de bedoeling dat er zo’n twintig partijen worden afgewerkt. Danny Roelofs uit Middelburg komt ook in actie. Het initiatief voor het evenement komt van de Nederlandse Boks Bond (NBB). Het is een poging om de sport te promoten en bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. ,,Vlissingen is een eerste test“, zegt Hans de Bruijn, event-manager van de boksbond. ,,We willen niet meer alleen wedstrijden in de grote steden organiseren. We vinden ook dat we de regio’s in moeten.“

Dat daarbij de keus op Vlissingen viel, is volgens De Bruijn niet vreemd. Danny Roelofs komt uit de provincie en heeft de laatste tijd furore gemaakt. Zo werd hij onlangs nationaal kampioen in het zwaargewicht. ,,Het wordt zijn eerste grote wedstrijd in Zeeland“, zegt De Bruijn.

,,Het wordt zijn homecoming en dat laten we ook op de posters tot uiting komen.“

Bokstraditie
Een andere reden is dat Vlissingen een bokstraditie heeft. In het verleden werden er door de boksvereniging DOS wel vaker gala’s gehouden. ,,We hopen dat het sfeertje van weleer terugkomt“, zegt De Bruijn. ,,We hopen 400 tot 500 toeschouwers te trekken.“

De inschrijving voor het het evenement is inmiddels geopend en de eerste tekenen zijn positief. Zo hebben zich vanuit België al vijftien boksers gemeld. De Bruijn: ,,We willen een voorprogramma in elkaar zetten van zo’n acht tot tien partijen. We hopen op veel deelnemers van DOS, de plaatselijke club. Van het hoofdprogramma willen we een internationale ontmoeting maken. Ik ben op dit moment bezig met Engeland en de interesse is er. Het zou mooi zijn als we er een officiële interland van zouden kunnen maken, zo’n tien partijen dus, maar dat is nog niet zeker.“

Danny Roelofs komt tijdens de internationale ontmoeting in actie. Verder hebben ook andere Nederlandse kampioenen als Hüsnü Kocabas, John Rovers en Ron Senders belangstelling getoond. ,,Op 10 januari gaan we de partijen samenstellen“, vertelt De Bruijn. ,,Zoals het er nu uitziet kunnen we een aantrekkelijk programma samenstellen.“

Het gala in sporthal Baskensburg in Vlissingen begint zaterdag 10 februari om 19.00 uur.