Over ons

DOS is een sociaal betrokken vereniging met leden die de mooie (Olympische) bokssport beoefenen. Wij bestaan door de vrijwillige inzet van onze leden, binnen en buiten de ring, en zijn aangesloten bij de Nederlandse Boksbond. DOS is opgericht in 1945 in Vlissingen. Vlissingen bood in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw vruchtbare grond voor de bokssport. Een stad van spierballen, van havenarbeiders en handwerkslieden. Hier klopte het bokshart van Zeeland. Vandaag de dag telt de vereniging meer dan 40 leden en worden de trainingen verzorgd door gediplomeerd trainers. Door de jaren heen heeft DOS meerdere wedstrijdboksers begeleid naar hun titels en kampioenschappen.

Bij DOS trainen mannen en vrouwen uit elke leeftijdsklasse vanaf 14 jaar! Iedere maandag, woensdag en vrijdag wordt er getraind in de sportzaal van de brede school, aan de Nieuw Bonedijkelaan in Vlissingen. Tegenover ‘de Harlekijn’ aan het ‘Pablo Picassoplein’.

Boksen sinds 1945

Na de oorlog waren er nog geen gymzalen en daarom werd er getraind bij de voorzitter thuis op zolder. Later werd getraind in de sportzaal van de ULO-school in Vlissingen. Deze school stond op de plaats waar nu de EDAH-supermarkt staat. Er werd daar op dinsdag- en vrijdagavond getraind. De wedstrijdboksers trainden extra op zondagmorgen: DOS had in die tijd 13 wedstrijdboksers…

Boksen bij DOS